Omstreeks 2002 zijn de eerste wensen voor een Beeldhorloge ontstaan bij  Ben Bunt. Ben is de vader van Nienke. Nienke heeft een verstandelijke beperking en kan niet klokkijken. Ze heeft geen idee hoe lang een uur, een dag of een week duurt.  Met als gevolg dat Nienke regelmatig midden in de nacht bij het bed van haar ouders stond om te vragen of ze al op moest staan, of wanneer ze nu naar de dagbesteding moest. Toen dacht Ben: “hier moet iets op te verzinnen zijn”.

Ben Bunt bedacht daarvoor het concept Beeldhorloge om Nienke te helpen. Het Beeldhorloge is een digitale geheugensteun en geeft de drager meer zelfredzaamheid en structuur. Het horloge werkt met behulp van beeld, in de vorm van een pictogram, foto of tekst. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van geluid en een trilfunctie. Zo besteedde o.a. zelfstandig ondernemer Ate van der Meer van het bedrijf Snakeware uit Sneek samen met Ben gigantisch veel tijd om partners te vinden die dezelfde ambitie hebben om iets te maken wat er nog niet was. Tientallen gesprekken werden er gevoerd, bedrijven bezocht en software geschreven.

Uiteindelijk gingen alle partijen aan de slag om een droom te realiseren: het Beeldhorloge. Niet zozeer om het  Beeldhorloge als product, maar omdat zij inzagen dat het Beeldhorloge het leven van heel veel mensen een stuk leuker en zelfstandiger zou maken dan voorheen.

Ondertussen is het Beeldhorloge doorontwikkeld naar een nieuwe generatie, deze ontwikkeling is gedaan door het bedrijf Brevidius.
Brevidius hield zich al jaren bezig met videoprojecten via tv en internet. Daarbij begon oprichter Pier Tholen zich steeds meer te realiseren dat zijn zoon Joris en veel andere verstandelijk beperkten niet meer dat soort diensten konden werken. Zo ontwikkelde Brevidius, samen met aanvankelijk samen met ASVZ, een eerste online systeem dat geschikt was voor mensen die weinig van knoppen en menu’s begrijpen: nieuws, dagplanning, mediatheek ….
In deze tijd met alle tablets en smartphones (en grote wandschermen) zijn hun digitale nieuws- en planborden voor groepen en individuele cliënten populair geworden onder de naam MyWepp.

Uiteindelijk werd duidelijk dat er bij een toenemend aantal mensen behoefte was om de agenda om de pols te dragen, zodat de geheugensteuntjes gegarandeerd aankomen. Dit resulteerde in de nieuwe generatie Beeldhorloge: een smartphone in een horloge met super gebruiksvriendelijke agenda, geheugensteuntjes en er kan ook mee gebeld worden. Daarmee is de MyWepp Guide de opvolger van Beeldhorloge.