Het Beeldhorloge is een ‘digitale reminder’. Het werkt met behulp van zelfgekozen afbeeldingen (kunnen worden opgeslagen in een prive mediatheek) . Op van te voren in te stellen momenten (agenda) vertoont het Beeldhorloge een pictogram of foto van de activiteit die op dat moment aan de orde is. Het verschijnen van dit pictogram kan samen gaan met een geluids- en/of trilsignaal.
De afspraak kan ook uitgesproken worden: automatisch of door op het scherm te drukken.

Zo krijgt de drager van het Beeldhorloge dus op de voor hem of haar meest geschikte manier een ‘waarschuwing’ dat er een nieuwe activiteit gaat plaatsvinden.

Het Beeldhorloge is nu ook met GPS (locatie) uitgevoerd en er kan mee gebeld worden.

Het horloge herinnert de drager aan afspraken en activiteiten, zonder dat ze hierbij hulp nodig hebben van een persoon in hun omgeving.
En eventueel kan het nog veel meer: klok kijken, alarmeren, bellen, locatie doorgeven …

Het Beeldhorloge is overigens niet bedoeld als hulpmiddel om mee te leren klok kijken. Op het scherm kan wel een klok zichtbaar zijn.

Het gebruik van het Beeldhorloge is eenvoudig en vereist voor de drager niets meer dan een Beeldhorloge en soms een internetverbinding (Wifi of mobiel internet via een simkaart. Zonder internet werkt het Beeldhorloge 2 weken door).
Met een PC, tablet of een smartphone kan een beheerder (ouder, persoonlijk begeleider, verzorger) of de drager zelf het Beeldhorloge op afstand beheren:

  • agenda met afspraken/herinneringen (inclusief zelf gekozen en toegevoegde pictogrammen of foto’s).
  • alle instellingen van het Beeldhorloge (geluiden, trillen, wat is te zien op het scherm van het horloge, de telefoon contactenlijst (als er een simkaart in zit)